نام زیبا برای شرکت
جولای 19, 2017
نحوه تنظیم صورتجلسه و جواز تاسيس :
جولای 23, 2017


مدارک مورد نياز براي ثبت شرکت سهامي خاص :
1- کپي شناسنامه‌ي کليه‌ي سهام‌داران و بازرسين که توسط وکیل موسسه ثبت ما کپی برابر اصل می شود.
و بازرسین که در ایتدا لازم نیست در حین انجام کار پس از تایید نام شرکت باید تحویل موسسه ثبت ما بشود.
2- گواهي عدم سوءپيشينه هيت مدیره، مديرعامل
مراحل ثبت شرکت سهامي خاص :
– انعقاد قرارداد ثبت شرکت سهامي خاص با موسسه ثبت ما
تهيه مدارک لازم با مشاوره موسسه ثبت ما
انتخاب نام براي شرکت و ثبت نام شرکت
با توجه به توضیحات موسسه راه روشن امضاء اساسنامه و فرم هاي مورد نياز
طي نمودن مراحل اداري در اداره ثبت شرکت ها (حداکثر زمان مورد نياز 10 الي 20 روز )
تحويل شماره ثبت، آگهي ثبت و روزنامه رسمي ممهور به مهر ادراه ثبت شرکت ها به مشتري
نکات :
ثبت شرکت سهامي خاص در زمان بسيار کمتري (در صورت تمايل متقاضي) توسط ثبت ما انجام مي شود.
هزينه هاي ثبت شرکت سهامي خاص و دستمزد وکلا به متقاضي اعلام مي گردد.
کليه صورت جلسات ثبت توسط موسسه ثبت ما تنظيم مي گردد.
در واقع موکل تنها کافیت کپی شناسنامه و کارت ملی خود را در اختیار موسسه حقوقی ثبت ما قرار دهد تا ثبت شرکت خود را انجام دهد.
توضيحات در مورد ثبت شركتهاي سهامي خاص:
1- در ابتدا در مورد ثبت شركت‌هاي خاص بحث مي‌كنيم:
چگونگي ثبت شركت سهامي خاص توسط‌ موسسه حقوقي ثبت ما :
پس از تكميل مدارك كه در بالا اشاره شد بايد بگوييم كه براي ثبت شركت‌هاي سهامي خاص حداقل 3 سهام دار وجود دارد و 2 بازرس.
گاهي اوقات افراد پس از مراجعه به دفتر موسسه ثبت ما يا حضور كارشناسان مؤسسه به دفتر موكل به چندين سوال بر مي‌خورند كه اين سوالات شامل:
– كافي نبودن تعداد نفرات كه بايد به 5 نفر حداقل برسد.
– نداشتن جاي مناسب براي ثبت شركت
– پايين بدون سن سهام داران يعني زير 18 سال هستند
– نداشتن سرمايه كافي براي باز كردن حساب
ابتدا بايد گفت چرا شركت سهامي خاص ثبت كنيم:
مؤسسه ثبت ما دلايلي براي ثبت شركت سهامي خاص مطرح مي‌كند كه بايد گفت در شركت‌هاي سهامي خاص شركت در مناقصات و مزايدات بهتر است و اخذ تسهيلات بانكي نزد بانك‌ها به سهولت انجام مي‌پذيرد.
ايرادهايي كه از شركت سهامی خاص معمولاً افراد گرفته‌اند به اين صورت است كه اعضاي هيأت مديره بايد هر 2 سال تمديد شوند يا بازرسين هر يكسال بايد حتماً تمديد بشوند.
اگر اعضاي هيأت مديره تمديد نشدند چه اتفاقي مي‌افتد؟ مشكل جريمه يا محكوميتي پيش نمي‌آيد فقط بايد بدانيم كه اعضا اگر تمديد نشوند حق امضا و تصميم‌گيري‌ها معتبر نمي‌باشد يعني بايد بلافاصله از طريق مؤسسه
حقوقي ثبت ما صورتجلسات تنظيم شود و به امضا سهام داران و اعضاي هيأت مديره برسد و كار به اداره ثبت شركت‌ها ارجاع گردد و آگهي شود و بعد به مرحله روزنامه رسمي برسد. در مورد بازرسين هم همينطور. وقتي در بالا اشاره كرديم كه براي ثبت شركت كافي نبودن تعداد نفرات را دارا نيستيم چه كاري بايد بكنيم يعني اينكه در بعضي مواقع مي‌شود با 4 نفر شركت سهامي خاص ثبت كرد. در موسسه ثبت ما به اين مورد اشاره خاصي شده است كه فقط بايد حتماً 2 نفر هم فاميلي با ديگر نفرات نباشند براي مثال ما از چند فاميلي استفاده مي‌كنيم. شايگان سهام دار و مدير عامل و عضو و رئيس هيأت مديره، فرمند نايب رئيس، نيك پور بازرس علي‌البدل، كيان بازرس اصلي كه تعداد در مجمع به 4 نفر رسيد كه حتماً بايد به يكي از سهام‌داران سهم بدهيم. يعني شايگان به عنوان مثال داراي 49 سهم و فرهمند داراي 50 سهم و نيك پور داراي 1 سهم مي‌باشد.
پس نتيجه مي‌گيريم كه در شركت‌هاي سهامي خاص حتماً 2 نفر بايد به سمت اعضاي مديره داشته و مي‌توانيم به بازرسين حتي علي‌البدل نيز سهام بدهيم كه به حداقل 3 نفر سهام‌دار برسيم.
– در مورد جا و مكان ثبت شركت مؤسسه حقوقي ثبت ما به اينگونه بيان مي‌كند كه در ابتدا به ثبت شركت حتماً نبايد دفتر كار داشته باشيد مي‌توان پس از ثبت شركت به اخذ دفتر اقدام نمايند.
– همان طور كه اشاره شد ما براي ثبت شركت‌هاي سهامي خاص به 2 نفر كه داراي سمت باشند نياز داريم يعني اينكه از يك نفر كه زير 18 سال باشد به عنوان سهام دار میشوداستفاده كرد در بالا اشاره كرديم كه به بازرس سهام بدهيم در اينجا به نفر زير 18 سال سهم مي‌دهيم و مشخص كه سهام دار مي‌باشد معمولاً پدر است ولايتاً از طرف شخص زير 18 سال امضا مي‌كند. براي ثبت شركت سهامي خاص بايد در نظر داشت كه نياز به كپي شناسنامه و كارت ملي كل اعضا و سهام داران و بازرسين است.
شركت‌هاي سهامي خاص داراي يك برگ اظهارنامه است كه اين برگه تعداد سهام هر كدام از سهام داران را مشخص كرده است كه هر شخص چه مقدار سهام دارد. در روزنامه رسمي تعداد سهام هر شخص و نظرات را نمي‌زند نام و سمت‌هاي افراد را بيان مي‌كند كه مقدار سهام و كساني كه سمت ندارند و سهام دارند مشخص نمي‌شود حال اگر بخواهيم يك شركت سهامي خاص ثبت كنيم ابتدا بايد بين شركا تصميم بگيريم نام شركت خودمان را سپس در نظر بگيريم نام شركت بايد از سه كلمه سيلاب تشكيل شده باشد مانند نيما زرين آروين شركت‌هاي دو سيلاب نيز قابل ثبت هستند ولي به شرطي كه از نام‌هاي دو سيلاب قبلاً استفاده نشده باشد از 2 كلمه استفاده نشده باشد كه با مشورت مؤسسه ثبت ما اين امر قابل انجام است. برخي از سوالات موكلين به اين صورت است كه از كلمات گروه و بين‌الملل و بازرگاني در نام شركت مي‌توان نوشت. در پاسخ بايد گفت از همه كلمات مي‌توان استفاده كرد ولي از كلمات ايران – كانون – فرهنگي و … نمي‌شود استفاده كرد مگر اينكه از سازمان مربوطه مجوز اخذ كنيم. در شركت‌هاي سهامي خاص تمامي اعضاي شركت بايد حداقل داراي 1 سهم وثيقه باشند يعني اينكه اعضاي شركت‌هاي سهامي خاص نمي‌توانند خارج از سهامداران باشند به عنوان مثال رئيس هيأت مديره بايد حتماً حداقل 1 سهم داشته باشد.
نكته قابل توجه اينجاست كه فقط مدير عامل شركت مي‌تواند خارج از سهام داران باشد يعني سهام نداشته باشد.
سهام‌ها در شركت‌هاي سهامي خاص به چند نوع تقسيم مي‌شوند كه بيشتر موكلين از سه نوع آن استفاده مي‌كنند كه موسسه حقوقي راه روشن به چند نوع اشاره مي‌كند:
1- سهام با نام 2- سهام بي نام 3- سهام ممتاز
بيشتر شركت‌ها سهام با نام ثبت مي‌كنند چون سهام بي نام نزد بانك‌ها و قابل بررسي نمي‌باشد.
سهام ممتاز ارزش گذاري مي‌شود و به سهام خود ارزش بالاتري مي‌بخشد.
ارزش سهام هر كس پس از يك ضرب ساده بدست مي‌آيد. يعني مقدار سهام را ضربدر ارزش اسمي سهام بكنيم مقدار ريالي سهام بدست مي‌آيد.
در شركت‌هاي سهامي خاص ارزش و اعتبار و ميزان پرداخت خسارت و ديون و سوددهي شركت به ميزان ارزش اسمي بستگي دارد.
در شركت‌هاي سهامي خاص وجود نائب رئيس حتماً اجباري مي‌باشد كه در قسمت مسئوليت اشاره شد نيازي نيست.
در شركت‌هاي سهامي خاص بايد در نظر داشته باشيم كه در هنگام ثبت حتماً بازرسين بالاي 18 سال باشند.
تغييرات در شركت‌هاي سهامي خاص به چند صورت انجام مي‌شود:
1- مجمع عمومي فوق‌العاده 2- مجمع عمومي عادي
هر گونه تغيير در شركت‌ها در مجمع عمومي فوق‌العاده انجام پذير هستند و هر گونه تعيين در مجمع عمومي عادي انجام مي‌پذيرد. در شركت‌هاي سهامي خاص ورود و خروج معني ندارد و در صورتي كه در شركت‌هاي مسئوليت محدود ورود و خروج انجام مي‌شد.
صورتجلسه‌اي كه توسط مؤسسه حقوقي ثبت ما تنظيم مي‌شود بايد حتماً مشخص شود كه چه نوع مجمعي برگزار شده است. پس از ثبت شركت موكل به مؤسسه حقوقي ثبت ما مراجعه مي‌كند و مي‌خواهد تغييرات در شركت خود ايجاد كند مراحل انجام كار به اين صورت است كه ابتدا مشاوره لازم را از مؤسسه حقوقي ثبت ما دريافت مي‌كند و پس عقد قرار را انجام مي‌دهند و مبلغ مشخص مي‌شود.
اگر بخواهيم در شركت تغييراتي انجام بدهيم بلافاصله بايد مجمع عمومي فوق‌العاده برگزار كنيم كه اين امر در صورتي ميسر مي‌شود كه تمامي اعضا و سهام داران حضور پيدا كنند در شركت‌هاي سهامي خاص حتماً در هنگام تغييرات بايد يك شخص به عنوان رئيس جلسه و ديگري به عنوان ناظر اول و سهام بعدي به عنوان ناظر دوم حضور پيدا كنند.
به يك شخص به عنوان منشي جلسه نيز نياز داريم كه مي‌توانند از بين سهام داران باشد يا بازرسين يا حتي يك شخص بيرون از شركت.
تغييراتي مانند تغيير آدرس و تغيير نام شركت و …. در مجمع عمومي فوق‌العاده برگزار مي‌شود در مجمع عمومي عادي نيز دقيقاً به صورت بالا انجام مي‌شود كه بايد حتماً از رئيس جلسه و ناظر اول و ناظر دوم تشكيل شود. و تصميماتي همچون تعيين اعضاي هيأت مديره تعيين بازرسين و تراز و سود و زيان انجام مي‌شود.
جلسه‌اي به نام جلسه هيأت مديره نيز وجود دارد كه براي مشخص كردن حق امضا و سمت اعضاي هيأت مديره تشكيل مي‌شود.
نقش بازرسین در شرکت های سهامی خاص:
تعریف بازرس در شرکت های سهامی خاص:
بازرس در شرکت های سهامی خاص را می توان به این صورت بیان کرد که حسایداران شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود می باشند.
بازرسین موظف هستند که تمامی اقدامات مربوط به شرکت را مطلع باشند.
یکی از مهمترین وظایف بازرس حسابرسی شرکت می باشد که در زمان اعلام ترازنامه مالیاتی به اداره دارایی باید لیست حساب کتاب یا همان بیلان مالی و اظهارنامه را امضا کند.
بازرسین هر یک سال یک بار باید تمدید می شوند در غیر اینصورت امضا ایشان مورد قبول نیست و باید از طریق موسسه ثبت ما اقدامات تمدید بازرسین را انجام دهند.
نکته مم این است که بازرسین نباید نسبت سببی و نسبی با اعضای هیات مدیره داشته باشند.
در واقع هم فامیلی با اعضای هیات مدیره نباشند.
تفاوت ها و شباهت های شركتهای سهامی خاص وبا مسئولیت محدود
١- در شركت با مسئولیت محدود تعداد شركا حداقل ٢ نفر و در شركت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ٣ نفر می باشند.
٢- حداقل سرمایه برای ثبت شركت با مسئولیت محدود و سهامی خاص یك میلیون ریال است .
٣- در شركت سهامی خاص حداقل ٣٥% سرمایه باید نقدا در یكی از شعب بانكها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ٦٥% در تعهد سهامداران باشد در شركت با مسئولیت محدود باید كل سرمایه تحویل مدیرعامل شركت شده ومدیرعامل شركت شده و مدیرعامل اقرار به دریافت نمایند و ارائه گواهی بانكی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.
٤- انتخاب بازر س اصلی وعلی البدل در شركت سهامی خاص اجباری ولی در شركت با مسئولیت محدود اختیاری است.
٥- مدت مدیریت در شركت سهامی خاص حداكثر دو سال می باشد كه قابل تمدید است در شركت با مسئولیت محدود مدیران شركت برای مدت نامحدود انتخاب می شوند و همچنین مخیر خواهند بود كه مدتی برای مدیران در اساسنامه شركت مقرر دارند.
٦- انتخاب روزنامه كثیرالانتشار در شركت سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شركت الزامی و در شركت با مسئولیت محدود اختیاری است .
٧- شرایط احراز حد نصاب در مجامع عمومی در شركت سهامی خاص سهل تر و در شركت با مسئولیت محدود با توجه به نوع شركت مشكل تر میباشد.
٨- مجامع عمومی در شركت سهامی خاص توسط هیات رئیسه ای مركب از یك نفر رئیس و دو نفر ناظر و یك نفر منشی كه از بین سهامداران انتخاب می شوند اداره می گردد. در شركت با مسئولیت محدود اداره مجامع عمومی شركت توسط هیات نظار در صورتی خواهد بود كه تعداد شركای آن از ١٢ نفر بیشتر باشد.
٩- در شركت سهامی خاص و با مسئولیت محدود شركت در افزایش سرمایه اختیاری است .
١٠- سرمایه در شركت سهامی خاص به سهام تقسیم و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است سرمایه در شركت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شركا فقط تا میزان سرمایه خود در شركت مسئول قروض وتعهدات می باشند.
١١- مدیران در شركت سهامی خاص الزاما بایستی سهامدار بوده یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه و به صندوق شركت بسپارند مدیران در شركت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف كه از بین شركا یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.
١٢- تقسیم سود در شركت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شركت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شركا تقسیم خواهد شد و در شركت با مسئولیت محدود می توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقرر دارند.
١٣- حق رای در شركت سهامی خاص به تعداد سهام و در شركت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
١٤- تقویم سهم الشركه غیر نقدی در شركت با مسئولیت محدود توسط شركا صورت می گیرد شركا در این خصوص دارای مسئولیت می باشند تقویم آورده غیر نقدی در شركت سهامی خاص با كارشناس رسمی دادگستری خواهد بود.
١٥- مدارك تاسیس در شركت سهامی خاص عبارتند از :
دو برگ اظهارنامه و دو جلد اساسنامه و گواهی بانك دایر بر پرداخت ٣٥% سرمایه تعدی و فتوكپی شناسنامه سهامداران و بازرسان و صورتجلسه مجمع عمومی موسس و هیات مدیره . برای كسب اطلاعات بیشتر می توان به كتاب قانون تجارت در باب شركت سهامی و با مسئولیت محدود مراجعه نمود.

مدارک مورد نياز براي ثبت شرکت سهامي خاص :